ΠΗΓΗ: EURO2DAY

Το φυσικό αέριο, το συμβατικό καύσιμο με τα πολλά οφέλη, έχει μπει με πολλούς τρόπους στη ζωή μας, αποτελώντας την πιο ρεαλιστική επιλογή για απρόσκοπτη κάλυψη των ενεργειακών μας αναγκών τώρα και στο μέλλον.

Στην Ελλάδα, η χρήση του φυσικού αερίου στην αυτοκίνηση δεν έχει γίνει ακόμη ευρέως γνωστή και οικεία στο πλατύ κοινό. Ευκαιρία να μάθουμε λοιπόν λίγα περισσότερα πράγματα σχετικά με έναν τομέα που αναμένεται να έχει εντυπωσιακή εξέλιξη, συντελώντας συνολικότερα στην ανάπτυξη της αγοράς αυτοκινήτου στη χώρα.
Η ΔΕΠΑ, η εταιρία που προωθεί στην ελληνική αγορά το φυσικό αέριο κίνησης με την ονομασία FISIKON, δημιουργεί την υποδομή, προχωρά σε στρατηγικές συνεργασίες και υλοποιεί κινήσεις ώστε και αυτή η -γεμάτη οφέλη- χρήση του να είναι διαθέσιμη σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό οδηγών της χώρας.
Ειδικότερα, η εταιρία – σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ – υλοποιεί το σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου ανεφοδιασμού οχημάτων με φυσικό αέριο.

Σημαντικός αριθμός ΔΧ οχημάτων – λεωφορεία, απορριμματοφόρα, και ταξί -κυκλοφορεί ήδη στην Αθήνα, και αναμένεται προσεχώς και σε σειρά άλλων πόλεων ανά την Ελλάδα.
Το πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου κίνησης μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο από Ι.Χ. όσο και από Δ.Χ.
Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές διεθνώς «ψηφίζουν» οικονομία και οικολογία. Ανάμεσά τους οι αυτοκινητοβιομηχανίες Citroen, Fiat, Honda, Mercedes, Peugeot, Renault, Toyota και Volvo που έχουν λανσάρει εργοστασιακά οχήματα φυσικού αερίου. Στην ελληνική αγορά, τέτοια οχήματα διαθέτουν οι Fiat, Mercedes και Volkswagen, ενώ σύντομα αναμένονται ακόμα περισσότερες επιλογές.

Τα οχήματα φυσικού αερίου είναι οικονομικά – ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τον ελάχιστο χρόνο απόσβεσης της αγοράς τους
Η διαφορά κόστους ενός συμβατικού οχήματος από ένα όχημα φυσικού αερίου είναι σχετικά μικρή. Αν αναλογιστούμε δε την οικονομία που επιτυγχάνουμε στην αγορά καυσίμου με το FISIKON, είναι φανερό πως γίνεται απόσβεση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, έως και λιγότερο του ενός έτους.

Ένα όχημα φυσικού αερίου μπορεί να προσφέρει ποσοστό εξοικονόμησης μέχρι 66% σε σχέση με τη χρήση βενζίνης. Ακόμα, με τo ίδιο κόστος καυσίμου διανύει πολύ περισσότερα χιλιόμετρα. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με μετρήσεις που έγιναν σε αυτοκίνητο μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας, το όχημα διένυσε απόσταση 199 χιλιομέτρων δαπανώντας μόλις 10 ευρώ για τροφοδότηση με καύσιμο το φυσικό αέριο.

Τα οχήματα φυσικού αερίου εξασφαλίζουν απρόσκοπτη κίνηση
Όλα τα οχήματα φυσικού αερίου ιδιωτικής χρήσης είναι εφοδιασμένα με διπλό σύστημα τροφοδοσίας – βενζίνης και φυσικού αερίου – διατηρώντας έτσι τη δυνατότητα διπλής καύσης, και άρα και χρήσης βενζίνης. Έτσι, δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος το αυτοκίνητο να μείνει από καύσιμο εφόσον μπορεί να ανεφοδιαστεί με βενζίνη εάν δεν υπάρχει κάποιο πρατήριο φυσικού αερίου σε κοντινή απόσταση.
Τα οχήματα φυσικού αερίου προσφέρουν όλες τις δυνατότητες των συμβατικών οχημάτων, και κάτι παραπάνω!
Με ένα αυτοκίνητο φυσικού αερίου έχουμε τις ίδιες ακριβώς δυνατότητες μετακίνησης όπως και με οποιοδήποτε όχημα βενζίνης – το μόνο που αλλάζει είναι ότι ο οδηγός πληρώνει λιγότερο για καύσιμα και προσέχει περισσότερο το περιβάλλον και την πόλη του.

Το FISIKON αντικαθιστά ισάξια όλα τα οικεία μας καύσιμα, σε όλες τις εφαρμογές τους. Οι ταχύτητες που μπορεί να φθάσουν τα οχήματα φυσικού αερίου δεν υπολείπονται εκείνων που φθάνουν τα συμβατικά αυτοκίνητα.

Όσο για τη συντήρηση του κινητήρα, οι μηχανικοί υποστηρίζουν ότι το φυσικό αέριο συντηρεί τον κινητήρα, προστατεύοντας τα εξαρτήματα του και εξασφαλίζοντας την καλή λειτουργία του για σημαντικά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι άλλα συμβατικά καύσιμα.

Τα παραπάνω δεδομένα κάνουν ορισμένους να μιλούν για το… «καύσιμο του μέλλοντος»!

2017-03-01T11:28:15+02:00

About the Author:

Leave A Comment