ΠΗΓΗ : AUTO GREEK NEWS

Το φυσικό αέριο έχει μπει στην ζωή μας εδώ και αρκετά χρόνια μέσω της οικιακής χρήσης και έχει ξεχωρίσει για την σημαντική οικονομία που προσφέρει συγκριτικά με το πετρέλαιο θέρμανσης. Όσον αφορά στα οχήματα περισσότερο γνωστά σε εμάς είναι τα λεωφορεία (600 συνολικά) που τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο από τον σταθμό ανεφοδιασμού που βρίσκεται στην Ανθούσα. Εκεί από το 2010 λειτουργεί και πρατήριο ιδιωτικής χρήσης.

Στην Ευρώπη η χρήση φυσικού αερίου και στα επιβατικά Ι.Χ. είναι ευρέως διαδεδομένη σε χώρες όπως είναι κυρίως η Ιταλία και η Γερμανία, ενώ κυκλοφορούν πάνω από 1,6 εκατομμύρια οχήματα (11,5 εκ. οχήματα παγκοσμίως). Ορισμένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου (CNG) είναι η χαμηλή κατανάλωση (μετριέται σε κιλά και όχι σε λίτρα), όπως και η εξίσου χαμηλή τιμή, που κυμαίνεται στα 0,8 ευρώ το κιλό.

Πρατήρια ανεφοδιασμού φυσικού αερίου για τα αυτοκίνητα υπάρχουν στην Ανθούσα, Κηφισιά, Νέα Φιλαδέλφεια και στη Θεσσαλονίκη, ενώ μέχρι τον Ιούνιο του 2015 η ΔΕΠΑ προγραμματίζει να λειτουργεί 15 πρατήρια. Επίσης, η εταιρεία τεχνικών μελετών και διαχείρισης έργων CTIP Oil & Gas S.R.L. ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει 40 σταθμούς ανεφοδιασμού φυσικού αερίου στην Αττική στα επόμενα 5 χρόνια.

Σε αυτό το αφιέρωμα θα επικεντρωθούμε στα εργοστασιακά μοντέλα που διατίθενται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και είναι διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο/βενζίνη). Όπως θα διαβάσετε παρουσιάζουμε αναλυτικά όλα τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, τιμές και τα συγκρίνουμε με τις πλησιέστερες σε τιμή ή απόδοση αμιγώς βενζινοκίνητες εκδόσεις.

 

2015-11-10T13:57:20+02:00

About the Author:

Leave A Comment